27 december 2016

Uitleg Lessen

+YOGA is een Yin Yang studio.

De lessen hebben altijd de elementen Yin en Yang in zicht. Waarbij Yin staat voor het zachte, rustige, even iets minder doen, en de Yang voor energie, inspiratie en iets meer doen.

Elke yogales is een soort ontdekkingsreis in je eigen lichaam. Belangrijk is dat je nooit je best hoeft te doen in de les, je werkt met wat er is die dag.

Bovendien wordt hier functionele yoga gegeven. We werken dus niet met standaard plaatjes van hoe de houding eruit zou moeten zien, maar we op zoek naar hoe de houding voor jou werkt. Ik geef aan waar de houdingen voor dienen en waar je deze zou moeten voelen, wat je zou moeten activeren en wat ontspannen en jij bepaalt waar je handen en voeten plaats.


Yin Yoga

in Yoga is één van de zachtere vormen binnen de Yoga. Het is een serie grondoefeningen waarbij we ontspannen blijven.
In de Yin Yoga ligt de focus op het soepel en in conditie houden van bindweefsel en gewrichten. In Yin Yogahoudingen werk je met compressie en stress. Dit zorgt het voor een betere doorbloeding en hydratatie van weefsel in je lichaam en laat op een subtiele manier je energie weer stromen.
In de meer Yang yoga of andere sporten ligt de focus juist op het verstrekken van die spieren, daar werk je aan kracht , balans, uithoudingsvermogen en stabiliteit.

Hoe werkt een les?
Ik ben getraind in de leer van de Amerikaan Paul Grilley. Hij ontdekte dat als je lang en passief in yogahoudingen blijft, dit een diepgaand effect heeft op dieper gelegen weefsel in het lichaam.Om dit veilig en effectief te kunnen doen is het belangrijk om ieders individuele lichaamsbouw te respecteren. Functionele Yoga, dus.. Ik geef aan waar de houdingen voor dient en waar je deze zou moeten voelen. Jij speelt een beetje met de houding, met de positie van je armen en je benen en gaat op deze manier je lichaam beter leren kennen. Als de sensaties te heftig zijn, je niet goed kan ontspannen of wanneer je niet genoeg voelt, werken we met props; zoals yogablokken, dekens en de yogariem. We blijven vervolgens meestal 3 tot 5 minuten ontspanning in de houding. Daarna komen we er voorzichtig uit en voelen we wat het met ons lichaam heeft gedaan.

Elke yogales is een soort ontdekkingsreis in je eigen lichaam. Belangrijk is dat je nooit je best hoeft te doen in de les, je werkt met wat er is die dag.

Er is Yin Yoga op:

 • maandag 20:30-21:30
 • dinsdag 19:00-20:00 (nieuw vanaf september 2021)
 • donderdag 19:00-20:00

Yin Yang Yoga

In een Yin Yang yogales werken we met zowel Yin als Yang kwaliteiten doordat actieve, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld worden met verschillende zachte, stille houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen, langer aangehouden worden.

De Yang in de bewegingen is gericht op het versterken van de spieren, uithoudingsvermogen en meer stabiliteit en flexibiliteit en zorgt voor een krachtig vitaal lichaam doordat we de energie laten stromen. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo onstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Er is Yin Yang Yoga op:

 • maandag 19:00-20:00 
 • woensdag 19:00-20:00 
 • donderdag 20:30-21:30 

Flow Yoga

Dit is een actieve dynamische yogales. Een meer Yang Yoga les.

In de flow volgen de oefeningen elkaar vloeiend op, we verbinden ze met onze ademhaling. We werken aan kracht, uithoudingsvermogen, balans, stabiliteit en flexibiliteit. Er is ruimte om jezelf uit te dagen, waarbij respect voor je lichaam en jezelf altijd het uitgangspunt is.

Er is Flow Yoga op:

 • dinsdag 20:30-21:30
 • zaterdag 10:00-11:00 (zodra de Yoga in het Park stopt)

Relax Yoga

Dit is een hele relaxte zachte Yin Yang Yoga les. Bovendien passen we andere stress release methodes toe of je net dat beetje extra te helpen ontspannen.
Na afloop kan je lekker in het tuintje of voor in de zon een kopje thee drinken

Er is Relax Yoga op

 • woensdag: 20:30-21:30
 • vrijdag 10:00-11:00

After Work Yoga

De After Work Yoga is ideaal om je (werk)dag ontspannen mee te af te sluiten. Deze les bestaat uit yogaoefeningen die het lichaam langzaam losmaken, ruimte geven en een fijne overgang is van de werkdag naar een ontspannen avond.
Deze les geeft je meer vrijheid in je lichaam, en zorgt voor meer balans gedurende de week.

Er is After Work Yoga op

 • maandag 17:30-18:30
 • donderdag 17:30-18:30

Wake Up Yoga

De Wake Up Yoga is ideaal om je dag mee te beginnen. Deze les bestaat uit yogaoefeningen die het lichaam langzaam laten ‘ontwaken’. Deze les geeft je energie en zorgt voor meer balans gedurende dag.

Er is Wake Up Yoga op

 • woensdag 10:00-11:00 (nieuw: start eind september 2021)