2 januari 2018

Yoga is ook voor jou

Heb jij ooit wel eens gedacht; Yoga is niks voor mij. Ik kan namelijk mijn tenen niet aanraken of ik kan mijn lichaam niet accepteren zoals het nu is?
Als dat zo is, heb ik goed nieuws voor je: yoga is ook voor jou. Comfortabeler bewegen in je lichaam en meer van je lichaam houden zijn belangrijke redenen om yoga te beoefenen. Als je yoga beoefent op een een manier die voor jou werkt, voor jouw lichaam, je leert te herkennen welke signalen het afgeeft, kan dit voor jou ervoor zorgen dat je vaker op de mat stapt en een meer positievere relatie met je lichaam ontwikkelt.

Ik heb jaren van mijn leven in de veronderstelling geleefd dat mijn lichaam niet goed genoeg was. Dat ik niet goed genoeg was. Altijd bezig zijn mezelf vergelijken met anderen, denken dat als ik slanker zou zijn, dat dan alles wel op zijn plek zou vallen. Dus probeerde mijn lichaam te veranderen, door diëten of intensief sporten, en dat kostte mij zoveel van mijn aandacht dat ik op een gegeven moment geen idee had wat erachter lag, wat de reden was waarom ik me zo inadequate voelde. Ik wist niet wat mijn lichaam nodig had en waar het eigenlijk toe in staat was. Ik was zover verwijderd van mijn lichaam dan ik er niet meer naar kon luisteren.

Yoga dus, ja yoga, heeft mij geholpen om een betere relatie te krijgen met het lichaam dat ik nu heb. Ervan te houden omdat het me brengt waar ik heen wil.
En dus niet de yoga die je vooral in de bladen en social media ziet, waarbij yoga een soort competitie is, wie het best zijn been in zijn nek kan leggen en het mooist in de handstand kan staan. Want daar gaat het niet om bij yoga.
Yoga gaat meer om het innerlijke proces, realiseren dat je goed bent zoals je bent, dat je niet hoeft te veranderen. Betekent dat dan dan je geen doelen mag hebben, dat je niet meer uit het leven mag halen, dan hoe het nu is? Natuurlijk wel! We kunnen nog steeds gezonde keuzes maken en voor onszelf zorgen, zolang je dat doet vanuit liefde, vanuit liefde voor jezelf, en niet door je inadequate te voelen.

Zou jij dat ook wel willen? Om nu een keer een doel voor het nieuwe jaar te hebben om meer van jezelf te houden, en vanuit die liefde voor jezelf goede keuzes te maken, keuzes die bij jou passen, of die nu betrekking hebben op welke activiteiten je onderneemt, hoeveel tijd je aan je gezin besteedt, welk werk je doet, wat je eet en zo de beste versie van jezelf kan worden?

Kijk dan bij jou in de buurt waar je yogalessen kan volgen. Je kan altijd wel een proefles meedoen, om te ervaren of de docent bij je past.
Woon je in de buurt van HI Ambacht/Zwijndrecht? Ik heb ruimte voor nieuwe leden, voor een wekelijkse les, of volg een van de maandelijkse workshops in het weekend.

Bovendien geef ik ook 1 op 1 YogaCoaching  en YogaTherapie sessies. Dat kan fijn zijn als je niet op je gemak voelt in een groepsles, wanneer je eerst even wat persoonlijk aandacht wilt, of wanneer je bepaalde klachten hebt waardoor je graag een gericht plan beter bij je past.
De sessies zijn in principe een uur, waarbij er ook tijd is om even te evalueren.
We beginnen altijd met een kennismaking gesprek bij een kopje thee, bespreken we de mogelijkheden, waarna ik voor jou een persoonlijk plan kan maken.

Wil je wat meer persoonlijk advies, stuur me gerust een email.

Heel veel liefde,

Linda