3 maart 2017

Workshops

Ongeveer elke maand vind er een XL Yin Yoga les, een Yin Special of Workshop plaats in het weekend . Deze lessen worden gegeven in de +YOGA studio aan de Burg. de Bruïnelaan 29A, in Zwijndrecht

Agenda


Yoga for Every Body ‘Starten met Yoga’ Cursus

Wil je al een tijdje starten met yoga maar zie door het (online) aanbod echt niet waar en hoe moet beginnen? Zie je vooral slanke fitte yogi’s de lessen geven en voel je daar niet op gemak bij. Lijkt het idee wel aardig om straks als de yogastudio’s weer open gaan les te gaan volgen, maar is die stap zetten naar een les gewoon net even te groot? 

Op vrijdag 21 mei start er weer een nieuwe ‘Starten met Yoga’ Cursus. We houden het kort en overzichtelijk. Je doet 6 weken aan een les op vrijdag avond, samen met andere beginner yogi’s. We gaan door de meest voorkomende houdingen en ik leer je vooral hoe je die aanpast aan jouw lichaam. Dus het maakt niet uit of je stijf of flexibel bent, jong of oud, of wanneer je buik in de weg zit. Ik leg uit wat yoga props zijn, en wanneer en hoe je die allemaal kan gebruiken. En hoe je bijvoorbeeld knieën en polsen beschermd als die gevoelig zijn.

Lees hier verder

Eerst volgende data:

 • vrijdag 19:30-21:00
 • 6 vrijdagen: 21, 28 mei, 11, 18 & 25 juni & 2 juli 2021 (géén les op vrijdag 4 juni 2021)
 • Locatie: volledig online via www.yogaforeverybody.nl / of een van de plekken in de +YOGA studio in Zwijndrecht
 • kosten €88 pp
 • opgeven via Linda@plusyoga.nl

XL Yin Yoga les

Een yin les van een uur is eigenlijk gewoon een beetje te kort. Een extra lange les van 2 uur waarbij het hele lichaam aan bod komt, is echt heerlijk.

Yin Yoga is één van de zachtere vormen binnen de Yoga. Het is een serie grondoefeningen waarbij we ontspannen blijven. In de Yin Yoga ligt de focus op het soepel en in conditie houden van bindweefsel en gewrichten. In Yin Yogahoudingen werk je met compressie en stress. Dit zorgt het voor een betere doorbloeding en hydratatie van weefsel in je lichaam en laat op een subtiele manier je energie weer stromen. In de meer Yang yoga of andere sporten ligt de focus juist op het verstrekken van die spieren, daar werk je aan kracht en balans.  

Deze editie staat in het teken van de Lente

Elke yogales is een soort ontdekkingsreis in je eigen lichaam. Belangrijk is dat je nooit je best hoeft te doen in de les, je werkt met wat er is die dag.  

Eerst volgende data:


 


Yoga Nidra  

Yoga Nidra is letterlijk vertaald ‘yoga slaap’ of ’slaap van de yogi’. Maar het is alles behalve slapen zoals je ’s nachts doet. Bij Yoga Nidra balanceer je als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je ligt stil, het lijkt alsof je slaapt, maar je bewustzij is aan het werk op een dieper niveau.  

Yoga nidra is een vorm van diepe meditatie en ontspanning waarbij je liggend de stem van de yogadocent volgt die je door een gestructureerde meditatie heen praat. Gedurende deze meditatie bereik je een staat van hoger bewustzijn. Het is als een diepe droomloze slaap, maar dan met een spoor van bewustzijn en verbinding met je omgeving. Door de diepe ontspanning ontstaan theta- en delta hersengolven. Theta golven worden geassocieerd met creativiteit, inspiratie en ‘beeldend denken’. Delta golven zijn het sterkst aanwezig in de diepe slaap. Deze combinatie zorgt voor een meditatieve staat van bewustzijn waarin ervaringen en fragmenten van herinneringen worden verwerkt, spierspanning en stress afneemt én de bloeddruk en hartslag daalt. Al met al heeft dit een zeer helende werking op lichaam en geest.  

Tijdens een yoga nidra les lig je ontspannen op een yoga mat, eventueel met een warm dekentje over je heen. De docent geeft je een moment om te ontspannen, om tot jezelf te keren. Vervolgens begeleidt zij je in een gestructureerde meditatie door rustig te praten. Het thema van een nidra yogales kan verschillen en gebaseerd worden op de behoefte van een individu of groep. Denk hierbij aan meditaties gericht op stimuleren van creativiteit, het loslaten van trauma’s, slapeloosheid of depressie. Het thema loopt als een rode draad door de nidra meditatie om je te begeleiden. Aan het einde van de les brengt de docent je terug naar je ademhaling en langzaam naar een wakkere staat, waarna de nidra yogales wordt afgerond.

Eerst volgende data:


Roll & Release (MyoFascia Release)

Ontdek krachtige tools om te ontspannen en te vernieuwen die eenvoudig en voor iedereen zijn!

Ik wil je graag meenemen in de wereld van MFR, Myofascia Release. Voor mij de beste en makkelijkste manier die ik ken om pijn te verminderen, mijn flexibiliteit te vergroten en mijn zenuwstelsel tot rust te brengen is de Roll & Release methode.  Het is het soort oefening waarin je als je begint voelt als een steen, en wanneer je klaar bent laat voelen als water. En wat je nodig hebt? Een paar tennisballen, evt een yogablok en je adem.  Roll & Release zorgt voor een diep gevoel van kalmte. Het lokaliseer gebieden in je lichaam waar energie vast zit, waar fascia vastzit. En door wat druk aan te brengen en je adem te gebruiken kan het delen in in je lichaam bevrijden van spanning die er dagen, weken, maanden soms jaren zit. Het is makkelijk. Het is onmiddellijk. En het is geweldig. Myofascial Release (MFR) is een behandeling/techniek die immobiliteit en pijn van skeletspieren behandelt door samengetrokken spieren te ontspannen. Hierdoor komt de spanning in het bindweefsel (fascia) , dat om en door de spier heen zit, verbind en de spier ondersteunt (myofacia)

Wat kun je verwachten: In deze sessie leer je hoe je jezelf te bevrijden van deze spanningen en het verbeteren van de mobiliteit van de gewrichten en uw flexibiliteit in het algemeen. Je krijgt 2 tennisballen en uitleg mee naar huis om thuis verder te gaan.

De workshop in geheel vernieuwd na een intensieve training in MFR bij Jo Phee in Londen, met nog meer informatie over fasciae, triggerpoints, MFR en baltechnieken.

Er zijn twee verschillende workshops. Gericht op het bovenlichaam en gericht op het onderlichaam.

 • Bovenlichaam: hoofd & nek, schouders, armen polsen en handen, als ook de bovenrug en borst
 • Onderlichaam:  voeten, enkels, onder en bovenbeen, heupen, onderrug en buik.

Eerst volgende keer:

 • TBD
 • kosten 25 euro pp (voor leden/ niet leden) / 45 euro voor beide workshops
 • meer info via Linda@plusyoga.n

FasciaFit Workshop: Elasticity & Plasticity

Fascia is een brede term voor het bindweefsel dat door het hele lichaam loopt om de spieren, botten en organen te stabiliseren en samen te binden.In deze workshop leer je hoe je met gebruik van dynamische, terugkerende bewegingen je fascia kan conditioneren waardoor het bewegingsbereik, de mobiliteit aanzienlijk kan toenemen.

Wanneer fascia zijn elasticiteit verliest als gevolg van inactiviteit, gebrek aan mobiliteit of veroudering, verliest ons lichaam z’n jeugdige veerkracht en voelen we ons pijnlijk, stijf en niet in staat om optimaal te presteren in yoga of andere fysieke activiteiten.

Terwijl we dynamisch in een beweging bewegen, laten we de rebound ons terugbrengen naar onze neutrale positie. Door de fascia op deze manier te trainen, voelen we ons niet alleen gezonder en mobieler, maar na verloop van tijd vergroten we ons evenwicht en reflex.

Plasticiteit verwijst naar fascia die van lengte verandert en zijn vorm behoudt. Wanneer fascia voor langere tijd voorbij zijn elastische eigenschappen wordt uitgerekt, worden de verbindingen die de fascia bij elkaar houden veranderd en vormen zich nieuwe verbindingen. Dit opnieuw vormen van fascia bevordert verbeterde mobiliteit door op gebouwde spanning en stijfheid te verminderen.

In deze FasciaFit workshop wisselen we dynamische rebound-training af met langere fasciale stretching. Hierbij werken met de niet met specifieke spiergroepen met de langere fascialijnen in het ons lichaam

Eerst volgende keer:


FasciaFit Workshop: MyoYin

MyoYin is de combinatie van MyoFascial Release en Yin Yoga. Deze twee technieken kunnen los van elkaar beoefend worden, maar kunnen elkaar ook versterken.

Yin Yoga is één van de zachtere vormen binnen de Yoga. Het is een serie grondoefeningen waarbij we ontspannen blijven. In de Yin Yoga ligt de focus op het soepel en in conditie houden van bindweefsel en gewrichten. In Yin Yogahoudingen werk je met compressie en stress. Dit zorgt het voor een betere doorbloeding en hydratatie van weefsel in je lichaam en laat op een subtiele manier je energie weer stromen.

MFR lokaliseer gebieden in je lichaam waar energie vast zit, waar fascia vastzit. En door wat druk aan te brengen en je adem te gebruiken kan het delen in in je lichaam bevrijden van spanning die er dagen, weken, maanden soms jaren zit.

Door deze MFR techniek toe te passen tijdens een Yin Yoga les zul je een nog diepere ontspanning ervaren. Tevens kunnen de yin-houdingen makkelijker worden. We eindigen met een extra lange eindontspanning om het effect extra in te laten werken.

MyoYin is ontwikkeld door Jo Phee van Yinspiration. In september 2019 volgde ik een intensieve Yin Yoga training bij haar waar ik verschillende MFR technieken en MyoYin leerde. Zelf paste ik de twee al apart toe, maar samen nog niet. Maar als je eenmaal de spanning uit je lijf hebt gehaald in een bepaald gebied is het heerlijk om daar nog even een paar minuten van te genieten in een Yin houding. Wat ook kan is juist een andere gebied met de tennisballen stimuleren dan we mee werken in de Yin Yoga. Beide komen voorbij. Ervaar de genezende kracht die door deze oefeningen wordt gegenereerd en gun jezelf wat tijd om de diepe ontspanning in je lichaam te ervaren. Je voelt je energieker en je bewegingen soepeler.  Voor iedereen toegankelijk, ook als je Roll & Release workshop nog niet hebt gevolgd óf je hebt nog nooit Yin Yoga gedaan.

Eerst volgende keer:


Workshop: Creatief Mediteren: Dot Painting

In deze soms zeer onzekere en serieuze tijden organiseert Rosa van Holy Moly graag workshops die zorgen voor GOOD VIBES, inspiratie en ontspanning.

Op zondag 18 oktober verzorgt ze samen met Creatieve Coach, Tineke van Rosmalen, de Workshop Creatief Mediteren. 
Waarbij Tineke een unieke schilderkunst gebruikt die je uitnodigt volledig te kunnen ontspannen om voorwerpen op unieke wijze te versieren. Die je jezelf of iemand die je dierbaar is zomaar of voor een speciale gelegenheid kado kunt doen. Laten we delen. In deze sessie versieren we stenen uit de Drome, Vercheny France. 

Tineke zegt er het volgende over;
‘Water , bergen en zon is voor mij de ideale plek om vakantie te vieren. Ik kom tot rust aan het water. En kan uren kijken en spelen met stenen verleggen . Bram Vermeulen zong ooit; ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde. Dit raakt mij, realiserend dat we altijd iets kunnen doen terwijl we eigenlijk nietig zijn.

Eerst volgende data:


Reis door de Chakra’s

Bron: Happy with Yoga

Chakra’s… Misschien hebt je er wel eens van gehoord maar weet het niet precies wat ze zijn en wat het precies met een yogales te maken heeft. In deze workshop leg ik uit wat chakra’s zijn, waar ze voor staan en hoe ze een steutel kunnen tot meer zelfkennis en persoonlijke groei. Rolf van Happy with Yoga legt het alsvolgt uit: ‘In je lichaam zijn zeven belangrijke energiecentra aanwezig, Chakra’s. Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.’ Elk van de zeven ‘draaikolken van energie’ heeft zijn verschillende eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam horen. Met elkaar vormen deze chakras een systeem dat aan ons bewustzijn stuctuur geeft en ons in staat stelt om jezelf beter te leren kennen. Dit systeem is een belangrijk hulpmiddel om tot persoonlijk groei te komen. Wanneer er in een chakra blokkades optreden kun je door gerichte meditatie en yogaoefeningen werken aan het openen van de chakra. Op die manier bevrijd je jezelf van frustraties, oude patronen en belemmerende overtuigingen. Met ‘chakra’s openen’ wordt bedoeld dat je de balans in een chakra weer herstelt zodat de energie weer goed door het lichaam kan stromen en je je niet ziek, verdrietig, angstig of depressief voelt. Tijdens de workshop leg ik er nog meer over uit en gaan natuurlijk ook lekker aan de slag. We gaan yogahoudingen gebruiken zodat de energie goed door het lichaam kan stromen en eindigen met een chakra meditatie

Eerst volgende keer:

 • nieuwe data volgen
 • kosten 25 euro pp (voor leden/ niet leden)
 • opgeven via Linda@plusyoga.nl

SUP Yoga Workshop

Yoga-houdingen op een wiebelend board, balancerend. SUP yoga klinkt misschien heel uitdagend voor je balans, maar het is vooral ook heel ontspannend, leuk en een unieke ervaring. Met suppen kom je al in een flow en doordat je op het water en buiten bent, kom je tijdens een peddeltochtje ondanks de inspanning geestelijk helemaal tot rust. De combinatie van sup met yoga ligt dus helemaal voor de hand. Samen met SUP’s UP organiseren we dit jaar een SUP Yoga Workshop! We beginnen de workshop met uitleg van de basistechniek, materiaal en veiligheidsaspecten. Vervolgens gaan we het water op en krijg je de tijd om te wennen aan de balans op het board, peddelen we een stukje en zoeken we een plek op waar we de les vervolgen met yogahoudingen op het board. goed om te weten:

 • We beginnen met een SUP les, dus je hoeft geen ervaring te hebben.
 • Je kunt gewoon in sport/yogakleding mee doen. Doe diverse laagjes aan… Er is natuurlijk een kans dat je nat wordt, maar neem een reserve setje kleding mee in je tas.
 • Neem een handdoek en een flesje water mee.
 • Je spullen kunnen tijdens de les in de auto of trailer van SUP’s UP achtergelaten worden.

Locatie Het gebied van de Bergse Plassen wordt ervaren als een verstopte groene parel in de stad. Omringt door statige huizen van het sjieke Hillegersberg, de talrijke eilandjes met tuinhuisjes om in te verdwalen en een rustige plek op te zoeken, maakt deze locatie tot een ideale spot voor SUPyoga. Het is ook onze vaste locatie voor de SUPlessen. De startlocatie is bij Watersport Vereniging aegir. waar we gebruik mogen maken van de voorzieningen. Na afoop kun je hier te douchen en omkleden en ook een theetje drinken op het terras.

handige info:

 • minimaal 6 en max 12 personen
 • kosten 37,50 euro pp, voor leden/niet leden
 • duur workshop 2-2,5u
 • opgeven via Linda@plusyoga.nl

komt weer terug van de zomer!